Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home Editorial Florin Nan

Editorial Florin Nan

Statutul sportivului în România - Partea a II-a

Editorial Florin Nan

„ Educația fizică și sportul cuprind următoarele activități: educația fizică, sportul școlar și universitar, sportul pentru toți, sportul de performanță, exercițiile fizice practicate cu scop de întreținere, profilactic sau terapeutic. 

Art. 2 alin. (3) din Legea nr. 69/2000 a educației fizice și sportului

Vă propun să continuăm periplul nostru, destinat înțelegerii condiției sportivului, trecând în revistă toate aspectele elementare legate de sport și activități sportive, făcând apel la aceleași întrebări elementare care, de multe ori, tocmai prin simplitatea lor, generează dificultăți în încercarea de a oferi răspunsuri cât mai satisfăcătoare. Așadar...

De câte feluri este sportul?

Este important să știm dacă există mai multe feluri de sport, pentru a realiza, ulterior, și o clasificare corectă a sportivilor. Pentru că, la fel ca în oricare disciplină sau domeniu, există distincții, există diferențe, particularizări și clasificări, între elementele care o/îl compun.

Citeşte mai mult... [Statutul sportivului în România - Partea a II-a]
 
 
Statutul sportivului în România - Partea I

Editorial Florin Nan

„ ... prin educație fizică și sport se înțelege toate formele de activitate fizică menite, printr-o participare organizată sau independentă, să exprime sau să amelioreze condiția fizică și confortul spiritual, să stabilească relații sociale civilizate și să conducă la obținerea de rezultate în competiții de orice nivel. ” 

Art. 1 alin. (2) din Legea nr. 69/2000 a educației fizice și sportului

 În cadrul proiectului „Rebranduirea performanței” mi-am propus derularea unui demers mai amplu, util – cred eu – în egală măsură atât neinițiaților în problematica și terminologia sportivă, dar și sportivilor și antrenorilor, destinat conștientizării de către toți cei pasionați de tema sportului, a rolului și locului sportivului în societate.

Citeşte mai mult... [Statutul sportivului în România - Partea I]
 
 
Rebranduirea performanței sportive - Partea a II-a

Partea II


Rebrandingul la Dinamo începe, bineînțeles, cu reconstrucția imaginii. Numai că reconstrucția imaginii Clubului nostru este una de substanță, întrucât se schimbă imaginea bazei materiale. Nu putem vorbi de performanță sportivă, cu atât mai puțin de atractivitatea sportului de performanță, în condițiile unei infrastructuri vechi de peste 50-60 de ani. Este adevărat faptul că, pe măsură ce anii au trecut peste baza materială a Clubului din șoseaua Ștefan cel Mare, s-a vădit tot mai mult capacitatea extraordinară a sportivilor dinamoviști de a transcende, prin performanță, precaritatea tot mai accentuată a condițiilor de antrenament. Totul are însă și o limită iar azi se pare că această limită a fost atinsă. Nu mai putem pretinde performanță fără să investim nimic. Nu ne mai putem aștepta la intrarea tinerilor pe porțile parcului nostru sportiv, pentru a face performanță din nimic.

Citeşte mai mult... [Rebranduirea performanței sportive - Partea a II-a]
 
   
Rebranduirea performanței sportive - Partea I

Partea I

Criza economică loveşte din plin şi sportul de performanţă. În România, tot mai puţini spectatori vin în sălile de sport, sau pe stadioane, la competiţiile sportive de performanţă. Sponsorii sunt tot mai puţin prezenţi iar susţinerea materială a sportivilor de performanţă se face din ce în ce mai puţin prezentă. Unul dintre domeniile în care România a excelat în lume, în ultimul veac, şi anume sportul de performanţă, începe să arate ca o persoană subnutrită. Dacă privim în urmă, vom descoperi decenii întregi în care eram obişnuiţi să auzim tot timpul de marile performanţe ale sportivilor noştri în atât de multe domenii încât nu le mai ştim numărul: canotaj, kaiac-canoe, gimnastică, atletism, judo, lupte, box, tenis, haltere, rugby, volei, handbal şi multe altele. Astăzi, aproape ne suprinde câte o ştire rătăcită prin media, despre câte o performanţă notabilă a câte unui sportiv român în competiţiile internaţionale.

Unii dintre ei au devenit faimoşi abia după ce au plecat din România şi se antrenează în străinătate, în ţări cărora le aduc mulţi bani şi popularitate prin performanţele pe care le realizează. Iar în sporturile de echipă, cluburile româneşti abia mai ies în afara graniţelor ţării.

Citeşte mai mult... [Rebranduirea performanței sportive - Partea I]
 
   

Program Competitional

Săptămâna 6-12 mai 

Baschet. LNB Getica 95, locurile 7-8 (meci 1), miercuri 8 mai, ora 19:00: CSU Sibiu – Dinamo

Fotbal. Liga 3, seria 4, play-off (etapa 7), miercuri 8 mai, ora 18:00: CS Dinamo – SCM Dunărea Giurgiu. Stadion Dinamo

Rugby. Liga de Rugby Kaufland (etapa 4), sâmbătă 11 mai, ora 11:00: Dinamo – Steaua. Stadion Florea Dumitrache

Polo. Superliga Suzuki, finala (meci 3), sâmbătă 11 mai, ora 20:30: Dinamo – Steaua

Fotbal. Liga 3, seria 4, play-off (etapa 8), sâmbătă 11 mai, ora 18:00: CS Dinamo – CS Popești Leordeni. Stadion Dinamo

Baschet. LNB Getica 95, locurile 7-8 (meci 2), duminică 12 mai: Dinamo – CSU Sibiu. Sala Dinamo

Fotbal. Superliga Romania, play-out (etapa 9), duminică 12 mai, ora 21:30: Dinamo 1948 – UTA Arad. Stadionul urmează a fi anunțat

Lupte. Turneul mondial de calificare la Jocurile Olimpice, 9-12 mai, Istanbul


Academia de Inot Dinamo

Agrement Fitness

Agrement Tenis de Masa

Hidrokinetoterapie

Initiere/Agrement Tenis

ANUNTURI

 

PROGRAMUL BAZINULUI OLIMPIC ACOPERIT ȘI AL SĂLII DE FITNESS ÎN PERIOADA SĂRBĂTORILOR PASCALE.

BAZIN OLIMPIC ACOPERIT ( AGREMENT ȘI CURSURI INIȚIERE ACADEMIA DE ÎNOT DINAMO)

01 - 07.05.2024 – ÎNCHIS

*Valabilitatea abonamentelor se va prelungi cu perioada în care bazinul este închis


SALA FITNESS

04 - 06.05.2024 – ÎNCHIS

IA ATITUDINE

2_InfoCons

Vizitatori online

Avem 179 vizitatori online