Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home Editorial George Vescan

Editorial George Vescan

Controlul interior si starea de optim competitional

Editorial George Vescan

„Factorii externi acţionează prin factorii interni”

Principiu NLP

Vescan1Jocurile Olimpice - LONDRA 2012, au surprins zeci de mii de spectatori şi milioane de telespectatori prin originalitatea spectacolului și prin performanțele sportivilor. Surprinzătoare au fost și unele rezultate obținute de câțiva sportivi români de la care nu se așteptase o asemenea performanță, în timp ce alți sportivi de la care specialiștii aveau așteptări mari, nu au reușit. Cele 9 medalii (2 de aur, 5 de argint și 2 de bronz) reprezintă o poziționare onorantă a României pe locul 27 în ierarhia celor 204 țări participante.

Acum la închiderea J.O. toți cei implicați în activitatea sportivă analizează evoluția și rezultatele sportivilor participanți. Sunt sportivi care deși s-au antrenat după un program care altă dată a dat rezultatele dorite iar probele de control din țară au fost foarte bune, la Londra nu au reușit să se apropie de evoluțiile din țară. Pe lângă alte motive, se pune serios problema stării psihice din timpul competiției pe care au avut-o unii sportivi.

Citeşte mai mult... [Controlul interior si starea de optim competitional]
 
 
Torţa Olimpică

Editorial George Vescan

Torța este simbolul căutării, al purificării cu ajutorul focului și al inspirației. Ea este lumina care ne călăuzește în necunoscut.

Întreg spectacolul de deschidere al J.O. Londra – 2012 a avut ca moment central aprinderea focului olimpic. A fost cel mai emoționant moment inițiat odată cu aprinderea torței olimpice de la altarul zeitei Hera din orașul grecesc Olimpia; după un ritual neschimbat din antichitate flacara olimpica se aprinde de la soare. 

Citeşte mai mult... [Torţa Olimpică]
 
 
Influenta activitatilor fizice in sanatatea psiho-neurologica

Editorial George Vescan

Homo sapiens, faber et ludens

Mintea și corpul sunt separate?

Toți vrem să fim sănătoși, performanți, mai deștepți, să ne simțim împliniți și să rezolvăm eficient situațiile stresante. Este uimitor câtă putere este ascunsă în resursele corporale, emoționale și psihice ale omului. Oamenii de știință, neurologi și fiziologi au ajuns nu de mulți ani la concluzia că mintea este una cu corpul, aspect știut de lumea antică. Herodot spunea despre un principiu de vindecare al dacilor "aşa cum nu trebuie să încerci a vindeca ochii fără să vindeci capul şi nici capul fără trup, la fel nu poţi vindeca nici trupul fără suflet, iar tocmai aceasta e pricina pentru care cele mai multe boli rămân nevindecate de medicii greci, faptul că ei nu ţin seama de întregul a cărui îngrijire ar trebui s-o întreprindă şi că, dacă acesta nu se simte bine, este cu neputinţă ca partea să se simtă bineMintea este una cu trupul și de aceea îngrijorările, tensiunile sau fricile din mintea noastră sunt percepute și la nivel corporal, ca stări de tensiune și anxietate. Jocul minții ne face să ne considerăm puternici sau slabi, învingători sau învinși.

Citeşte mai mult... [Influenta activitatilor fizice in sanatatea psiho-neurologica]
 
   
Sport pentru dezvoltare personală – partea I

Editorial George Vescan

Dezvoltarea armonioasă a copiilor noştri este cea mai bună investiţie pe termen lung”

                                                                                              Autorul

F_15Clubul Sportiv Dinamo Bucureşti, vine în întâmpinarea interesului manifestat de către mulţi părinţi şi copii care doresc, din partea activităţii de iniţiere în sport, mai întâi posibilitatea de a cunoaşte mai multe ramuri sportive şi, în egală măsură, formarea unei personalităţi armonios dezvoltate.

Programul „Sport pentru dezvoltare personală” foloseşte sportul ca facilitator al dezvoltării personale. Sportul este o activitate care prin excelenţă activează toată complexitatea fiinţei umane, de aceea latura educaţional-psihologică va fi principalul obiectiv al programului.

Copiii vor fi iniţiaţi într-o paletă largă de sporturi (handbal, volei, arte marţiale, lupte greco-romane, baschet, înot, atletism, ş.a.), folosindu-se suportul psihologic specific fiecărei discipline ca bază educaţională de dezvoltare. Cunoştinţele şi abilităţile psihologice dezvoltate din aceste activităţi sportive  sprijină o creştere armonioasă şi globală, care va face diferenţa dintre viitorul om de succes şi restul lumii.

Citeşte mai mult... [Sport pentru dezvoltare personală – partea I]
 
 
Conştiinţa autodezvoltării

Editorial George Vescan

Părinţii şi antrenorii se cred responsabili de educaţia şi viitorul copiilor/sportivilor lor. Scopul acestora este educarea copiilor şi direcţionarea lor în viaţa, pentru a deveni oameni de succes, sănătoşi şi fericiţi.

În lumea sportului de performanţă, la nivel de copii şi juniori, se pot observa antrenori autoritari şi critici iar la cealaltă extremă antrenori democraţi şi permisivi. Atitudinea şi modul de relaţionare al antrenorilor, deşi este diferită, urmăreşte acelaşi obiectiv - performanţa.

Citeşte mai mult... [Conştiinţa autodezvoltării]
 
   

Pagina 5 din 7

<< Început < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 Următor > Sfârşit >>

Program Competitional

Săptămâna 13-19 mai 

Marți, 14 mai: ZIUA DINAMO 76

Handbal. Liga Națională (etapa 25), miercuri 15 mai, ora 18:00: CSM Constanța – Dinamo

Handbal. Cupa României Râureni, Turneul Final 4. Semifinale, sâmbătă 18 mai. Ora 15:00: CS Minaur Baia Mare – CSM Constanța. Ora 17:30: Dinamo – CSM București. Duminică 19 mai: finala mică (ora 12:15); finala mare (ora 15:00). Sala Dinamo

Polo. Superliga Suzuki, finala (meciul 4), sâmbătă 18 mai, ora 20:30: Dinamo – Steaua. Bazin Tolea Grințescu Dinamo

Rugby. Liga Națională Kaufland (etapa 5), sâmbătă 18 mai, ora 13:00: U ELBI Cluj Napoca - Dinamo

Fotbal. Liga 3, seria 4, play-off (etapa 9), sâmbătă 18 mai, ora 18:00: CS Blejoi – CS Dinamo

Fotbal. Dinamo 1948 va disputa barajul de menținere în SuperLiga Romania pe 20 mai (la Bucureșt), respectiv 27 mai (Miercurea Ciuc)

Academia de Inot Dinamo

Agrement Fitness

Agrement Tenis de Masa

Hidrokinetoterapie

Initiere/Agrement Tenis

ANUNTURI

 

PROGRAMUL BAZINULUI OLIMPIC ACOPERIT ȘI AL SĂLII DE FITNESS ÎN PERIOADA SĂRBĂTORILOR PASCALE.

BAZIN OLIMPIC ACOPERIT ( AGREMENT ȘI CURSURI INIȚIERE ACADEMIA DE ÎNOT DINAMO)

01 - 07.05.2024 – ÎNCHIS

*Valabilitatea abonamentelor se va prelungi cu perioada în care bazinul este închis


SALA FITNESS

04 - 06.05.2024 – ÎNCHIS

IA ATITUDINE

2_InfoCons

Vizitatori online

Avem 188 vizitatori online