Noutăți:
Română (România)English (United Kingdom)
Home Prezentare Proiecte / Programe Sport pentru dezvoltare personală Derularea proiectului “Sport pentru dezvoltare personală”

GV__Copii__01Primul antrenament din cadrul proiectului Sport pentru dezvoltare personală a avut loc joi, 07.06.2012 la sala de Lupte din incinta Clubului Sportiv Dinamo.

Interesul elevilor și al părinților pentru acest  proiect a fost mai mare decât ne așteptam. Deși grupul pilot inițial cuprindea 20 de copii, au fost 43 de elevi însoțiți în mare parte de părinții lor.

Apetitul copiilor pentru sport și jocuri cu caracter educativ a fost debordant și câteodată greu de stăpânit. De aceea antrenamentul pentru dezvoltare personală a cuprins următoarele teme: depășirea zonei de confort (depășirea obișnuințelor neperformante), atenția, exprimare corporală și relaxarea.  

Depășirea obișnuințelor neperformante se referă la unele comportamente copiate din familie, de la alți colegi sau cel mai des de la televizor. Agresivitatea, limbajul nepotrivit, lipsa de toleranță și respect pentru ceilalți, dorința de afirmare prin indisciplină sunt comportamente care fac parte din felul de a fi al unor elevi. Aceste atitudini exprimă modul în care copilul s-a adaptat la mediul în care trăiește. Deși aceste comportamente le crează situații neplăcute, puterea obișnuinței și acțiunea mediului imediat îi limitează în a înțelege că pot fi și altfel, că în esența lor sunt minunați și ascund un mare talent.

Copii_Vescan__04Convingerea că „lumea este rea sau periculoasă”, că „ceilalți sunt adversari” sau că „doar șmecherii câștigă” ni se comunică pe toate canalele. În cadrul proiectului Sport pentru Dezvoltare Personală dorim să dezvoltăm un spațiu în care copiii să poată experimenta faptul că: „putem fi mai buni, mai disciplinați”, „că suntem în mare parte responsabili de rezultatul acțiunilor noastre”, „că fiecare copil are un talent care așteaptă să fie descoperit și dezvoltat”,  ”că avem oricând capacitatea de a schimba ceva în modul nostru de a fi și de a vedea realitatea”... Aceste schimbări sunt posibile dacă reușim să-i facem pe copiii să-și dorească ceva bun pentru ei, pentru ai putea motiva și în același timp să fim noi (părinții, profesorii, antrenorii) exemple de oameni toleranți, înțelegători și respectuoși.

Atenția este ingredientul principal în procesul de învățare și educare. În timpul antrenametului atenția a fost capacitată prin jocuri interactive. La școală, antrenamente sau în general, implicarea atenției reprezintă un factor al reușitei sau succesului, iar slăbiciunea ei – ca factor generator de erori și eșecuri. Atenția este prima realitate psihică ce se evidențiază, ori de câte ori facem analiza unor rezultatele concrete. Atenția poate fi definită ca proces psihofiziologic de orientare, concentrare și potențare selectivă a funcțiilor și activităților psihocomportamentale în vederea realizării obiectivelor dorite.  Atenția este dependentă de voință și motivație de aceea trebuie folosită plăcerea copiilor, într-o activitate, pentru a le menține interesul și atenția mai mult timp.

Copii_Vescan__02Exprimarea corporală a fost încurajată prin exerciții în care copiii au executat pe rând într-un mod creativ mișcări spontane pe care ceilalți le copiau. Astfel s-a urmărit dezvoltarea inițiativei proprii, depășirea timidității, creativitatea prin exprimare coporală a celor care exemplificau mișcarea și pe altă parte atenția și viteza de reacție a celor care imitau mișcarea propusă. Exprimarea corporală este foarte importantă pentru copii îi ajută să se dezvolte armonios nu numai fizic, ci şi emoţional şi comportamental. Exprimarea corporală spontană și creativă activează întreg sistemul psiho-neuro-motric.

La sfârșitul antrenamentului după ce excesul de energie a fost cât de cât consumat, relaxarea corporală și exercițiile de respirație au reprezentat o oportunitate pentru a le sugera participanților că pot deveni mai disciplinați, mai buni la școală, mai inteligenți și performanți, dacă asta își doresc cu adevărat.

Autorul articolului: George Vescan. Foto: Mihai Neacşu – CS Dinamo, 8 iunie, ora 1300

Program Competitional

Săptămâna 13-19 mai 

Marți, 14 mai: ZIUA DINAMO 76

Handbal. Liga Națională (etapa 25), miercuri 15 mai, ora 18:00: CSM Constanța – Dinamo

Handbal. Cupa României Râureni, Turneul Final 4. Semifinale, sâmbătă 18 mai. Ora 15:00: CS Minaur Baia Mare – CSM Constanța. Ora 17:30: Dinamo – CSM București. Duminică 19 mai: finala mică (ora 12:15); finala mare (ora 15:00). Sala Dinamo

Polo. Superliga Suzuki, finala (meciul 4), sâmbătă 18 mai, ora 20:30: Dinamo – Steaua. Bazin Tolea Grințescu Dinamo

Rugby. Liga Națională Kaufland (etapa 5), sâmbătă 18 mai, ora 13:00: U ELBI Cluj Napoca - Dinamo

Fotbal. Liga 3, seria 4, play-off (etapa 9), sâmbătă 18 mai, ora 18:00: CS Blejoi – CS Dinamo

Fotbal. Dinamo 1948 va disputa barajul de menținere în SuperLiga Romania pe 20 mai (la Bucureșt), respectiv 27 mai (Miercurea Ciuc)

Academia de Inot Dinamo

Agrement Fitness

Agrement Tenis de Masa

Hidrokinetoterapie

Initiere/Agrement Tenis

ANUNTURI

 

PROGRAMUL BAZINULUI OLIMPIC ACOPERIT ȘI AL SĂLII DE FITNESS ÎN PERIOADA SĂRBĂTORILOR PASCALE.

BAZIN OLIMPIC ACOPERIT ( AGREMENT ȘI CURSURI INIȚIERE ACADEMIA DE ÎNOT DINAMO)

01 - 07.05.2024 – ÎNCHIS

*Valabilitatea abonamentelor se va prelungi cu perioada în care bazinul este închis


SALA FITNESS

04 - 06.05.2024 – ÎNCHIS

IA ATITUDINE

2_InfoCons

Vizitatori online

Avem 167 vizitatori online